VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Vi lägger Sedumtak

Vi lägger sedumtak eller gröna tak som de också kallas.

En växande trend som blir allt mer populär i Sverige är sedumtak, eller gröna tak som det även kallas. Denna typ av tak täcks av levande växter och dessa kan man idag se på alla typer av byggnader så som bostadshus, garage och timmerstugor.

Ett sedumtak kan bidra till att ge ditt hem ett mer levande utseende och det har även flera goda miljöeffekter på både stad och människor. Gröna tak medför många fördelar, det skyddar ditt tak, isolerar byggnaden bättre mot både kyla och värme, och det fungerar även bullerdämpande. Utöver detta kan ett grönt tak även absorbera damm och luftföroreningar, vilket förmodligen är anledningen till den stora populariteten på senare tid. 

De sedumtak som vi på Kungstak installerar är tåliga, lättskötta och anpassade för vårt nordiska klimat. Sedummattan som vi använder består av flera olika sedumarter, dock använder vi oss enbart av växter med ytliga rotsystem då dessa klarar sig på ett tunt lager jord. Detta gör att taket under inte riskerar att skadas.

Varför välja ett grönt tak?

Sedumtak hjälper till att hålla uppe den biologiska mångfalden, ger taket längre livslängd och sänker värmeutsläppet i närområdet. På Kungstak älskar vi utveckling och projekt som är både nytänkande och bidrar till ökad livskvalitet hos både husägare och omgivningen. Att taket dessutom blommar vackert varje år ser vi som en bonus!

Vad kan vi göra för dig?

Vilka fördelar finns med gröna tak?

Ett sedumtak bidrar till jämnare temperatur inomhus till skillnad mot exempelvis papptak eller plåttak som drar åt sig betydligt mer värme. Sedumtak minskar även risken för översvämning då växterna och gräset på taket suger upp vattnet. Utöver dessa fördelar absorberar även sedumtak damm och föroreningar vilket ökar luftkvaliteten samtidigt som det skyddar takets tätskikt mot UV-strålning. 

Fördelarna med gröna tak är många och även om det innebär en del skötsel efter att taket har lagts, uppskattas livslängden varal mer än dubbelt så lång som för plåttak eller papptak.

Vi lägger sedumtak eller gröna tak som de också kallas.
Kungstak erbjuder 30 års garanti vid takläggning

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Våra garantier

Vi gör jobbet enkelt

Hur lägger man ett sedumtak?

Innan mattan av sedum läggs ut behöver man, precis som för anläggning av andra tak, ett tätskikt av takpapp. Utöver tätskiktet behöver man lägga ett material för dränering för att undvika att översvämningar ska uppstå. Man vill inte heller dränka växter som används för sedumtaket. Om anläggningen görs på rätt sätt kommer det resultera i ett vackert och hållbart tak med mängder av fördelar, som håller betydligt längre än traditionella tak.

Vid val av växter till sedumtak bör man ta hänsyn till följande faktorer: 

  • För att inte torka ut eller drunkna behöver växterna vara tåliga mot värme och fukt
  • För att inte skada underlaget behöver växterna ha ytliga rötter och må bra med endast ett tunt lager jord
  • Växterna ska kunna ta upp vatten väl. Då sedum tillhör fetbladsväxterna är de bra på att lagra vätska

Behöver jag underhålla mitt nya sedumtak?

Precis som med gräsmattor kräver även sedumtak underhåll. Genom att gödsla ditt gröna tak och genom att vattna det under de allra varmaste perioderna kommer ditt tak att hålla sig grönt och levande.

På Kungstak har vi den kunskap som krävs för att lägga vackra sedumtak och vi hjälper dig mer än gärna med eventuella frågor. Genom att boka ett gratis hembesök kan vi komma ut och hjälpa dig att med att besvara funderingar och undersöka huruvida ditt hus är lämpat för ett sedumtak. Vår kunniga personal har även självklart kunskap om skötsel och underhåll och ger gärna råd och rekommendationer kring detta.

BOKA HEMBESÖK

Funderar du på att byta tak till ett sedumtak?

Vi på Kungstak har både kunskapen och referenserna som talar för att vi är duktiga på det vi gör. Vi har lång erfarenhet som takläggare och vi värderar utmaningar och nya lärdomar högt. 

Om vi anser att ett grönt tak inte passar för just ditt hem så arbetar vi självklart förutom med sedum- och naturtak, med alla andra takmaterial. Oavsett vilken typ av tak du vill pryda ditt hus med hjälper vi på Kungstak dig. 

Ring oss eller skicka oss ett mail om du går i tankarna om att lägga ett vackert sedumtak!

På Kungstak lägger vi gröna tak

Kungstak samarbetar med de bästa

Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

För dig som kund såväl som för oss.

 

Vill du ha hjälp?

Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!