VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Vi lägger Sedumtak i Kungsbacka

En växande trend som fortsätter att bli allt större i Sverige är sedumtak, eller gröna tak som det även kallas. Med benämningen gröna tak menar man tak som täcks av olika levande växter. Idag hittar man dessa på alla typer av byggnader, från bostadshus till timmerstugor.

Ett vackert sedumtak kan ge ditt hem ett mer levande utseende och har flera goda miljöeffekter på både staden och människor som bor där. Gröna tak har många fördelar för ditt hus då det skyddar taket, isolerar byggnaden bättre och fungerar bullerdämpande. Ett grönt tak hjälper även till att absorbera damm och luftföroreningar vilket vi ser som en stor anledning till att de gröna taken har ökat i popularitet.

Kungstak installerar lättskötta och tåliga sedumtak som är anpassade för vårt nordiska klimat. Vi använder oss av en sedummatta som består av flera sorters sedumarter. Växterna som används för att lägga ett grönt tak har rotsystem som är ytliga och klarar sig på ett tunt lager jord. Tack vare detta riskerar inte taket under att skadas.

Grönt tak – Ett bra val

Sedumtak bidrar till att hålla uppe den biologiska mångfalden De ger taken längre livslängd och sänker värmeutsläppet i närområdet. Kungstak främjar utveckling och projekt som är både nytänkande och som ökar livskvaliteten hos både husägare och omgivningen runtom. Att taket dessutom blommar vackert varje år ser bara vi som en bonus!

En bidragande faktor till att gröna tak blivit allt mer förekommande i våra städer tros vara ett försök att återskapa naturen som den var innan människan tog mer utrymme och började bygga. Ett sätt att se det på är att man istället för att byta ut naturen vill komma den närmare, att leva mer i symbios med den. Att använda sig av växter och gräs som material kan på längre sikt vara till stor hjälp för att öka livskvaliteten i städer och minimera klimatförändringar.

Vad kan vi göra för dig?

Boka hembesök

Kan jag hjälpa dig?

Mitt namn är Marcus och jag är områdesansvarig för Kungsbacka. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Marcus Bodin
marcus@kungstak.se
0709-35 44 00

Kan jag hjälpa dig?

Boka hembesök

Mitt namn är Marcus och jag är områdesansvarig för Kungsbacka. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Marcus Bodin
marcus@kungstak.se
0709-35 44 00

Referenser i Kungsbacka

Nytt tak på villa i Kungsbacka

★★★★★

Takomläggning på villa. Bytt ut papp, läkt och gjort ny ståndplåt mot fasad. Palema Candor tegelröd panna från Benders.

Kungstak AB har genomfört ett takbyte hos oss sommaren 2021 med ett utomordentligt bra resultat. Hela processen från offert till slutfaktura har hållit en professionell standard. Kungstak AB har varit mottagliga för beställarens argument och önskemål. Tider och kostnader har hållits. Bara det att Kungstak AB har en projektledare, Josefine Svensson, som styr arbetet på plats och ser till att allt material finns framme understryker kvalitetstänkandet. Att sedan avfallscontainern placeras på plywoodskivor för att skydda vår asfaltyta bekräftar bara faktum. Vi är mycket nöjda med Kungstak:s arbete och kan varmt rekommendera dom. Hälsningar, Eva och Hans Jonsson

Fler referenser...

Flera fördelar med gröna tak

Tack vare sedum kan du få en jämnare temperatur inomhus jämfört med exempelvis ett tak av plåt eller papp, som drar åt sig betydligt mer värme än gröna tak. Risken för översvämning minskar också med sedumtak eftersom gräs och växter tar hand om vatten på effektivt. Då taket även absorberar damm och föroreningar hjälper det till att öka luftkvalitén samtidigt som det skyddar takets tätskikt mot skadliga UV-strålar.

Fördelarna med gröna tak är många och även om det innebär en del skötsel efter att taken har lagts, uppskattas dess livslängd till mer än dubbelt så lång som för exempelvis ett plåttak eller papptak.

Vi älskar gröna tak

Hur lägger man ett sedumtak?

Innan mattan av sedum läggs ut behöver man precis som för anläggning av andra tak ett tätskikt av takpapp. Utöver tätskiktet behöver man lägga ett material som hjälper för dränering för att inte översvämningar ska uppstå. Man vill inte heller dränka växter som används för sedumtaket. Så länge anläggningen görs på rätt sätt kommer du att ha ett vackert och hållbart tak med mängder av fördelar, som håller betydligt längre än traditionella tak.

Innan mattan av sedum läggs ut behöver man precis som vid anläggning av andra tak ett tätskikt av papp. Utöver tätskiktet behöver man lägga ett material som hjälper för dränering, så att inte översvämningar ska uppstå. Man vill inte heller dränka de växter som används för sedumtaket. Så länge anläggningen görs på rätt sätt kommer du att ha ett vackert och hållbart tak med mängder av fördelar, och som håller betydligt längre än traditionella tak.

När man ska välja rätt växter till ett sedumtak måste man tänka på att:
 • För att inte skada underlaget behöver de ha ytliga rötter och må bra med endast ett tunt lager jord
 • För att inte torka ut eller drunkna behöver de klara värme och fukt bra
 • Då sedum tillhör fetbladsväxterna är de bra på att lagra vätska och ta om överflödigt vatten.
 • Sedumväxter är väldigt tåliga och klarar av vårt klimat bra.

  Behöver mitt nya sedumtak underhållas?

  Precis som med gräsmattor kräver även sedumtak kärlek. Genom att gödsla ditt nya gröna tak håller det sig fint och prydligt och genom att vattna det under den varmaste tiden på året kommer ditt tak att hålla sig grönt och levande. På Kungstak har vi mycket goda kunskaper för att lägga vackra sedumtak i Kungsbacka och hjälper dig mer än gärna med eventuella frågor.

  Genom att boka ett gratis hembesök kan vi hjälpa dig med funderingar och se om ditt hus passar för just ett sedumtak. Vår kunniga personal har självklart även kunskap om skötsel och underhåll och ger dig gärna våra råd och rekommendationer.

  Vi hjälper dig med takläggning i Göteborg

  Kungstak samarbetar med de bästa

  Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

  För dig som kund såväl som för oss.

   

  Vill du ha hjälp?

  Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!

   Vill du byta tak till ett sedumtak i Kungsbacka?

   Skulle du som många andra idag gå i tankar om ett grönskande nytt tak, ser vi gärna att du hör av dig till oss på Kungstak. Vi har både kunskapen och referenserna som talar för att vi är duktiga på det vi gör. Som takläggare har vi lång erfarenhet och vi värderar utmaningar och nya lärdomar högt.

    

   Skulle det vara så att ett grönt tak inte passar för just ditt hem, arbetar vi självklart förutom sedum och naturtak, med alla andra takmaterial. Oavsett vilken typ av tak du vill pryda ditt hus med finns vi på Kungstak alltid nära till hands. Ring oss eller skicka oss ett meddelande så ser vi till att ge dig det vackraste sedumtak Kungsbacka har att visa upp!