VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Taksäkerhet

Vi på Kungstak har stor erfarenhet inom taksäkerhet

Att se till att du har ett säkert tak är bra på flera sätt. Äger man en villa eller annan typ av fastighet är det otroligt viktigt att tänka på säkerheten. Framförallt gäller detta för just tak eftersom det ska vara tillgängligt för underhåll samt för yrkesmän som arbetar på tak.

Bra taksäkerhet är ett måste för alla som kan tänkas beträda taket och de konsekvenser som kan uppstå på grund av dålig taksäkerhet är enorma. Inte endast för eventuella olycksfall men också för att du  kan ha svårt att få ut något på försäkringen om anordningarna inte har monterats på rätt sätt.

Låt oss på Kungstak komma ut och titta på ditt hus så att vi kan fastställa att säkerheten är så bra som den behöver vara eller hur vi kan förbättra taksäkerheten för dig och din familj!

Att se till att taksäkerheten följer kraven är ditt ansvar

Enligt boverkets regler för taksäkerhet måste du som fastighetsägare på bästa sätt förebygga riskerna för olyckor när man behöver ta sig upp på taket för exempelvis arbete. Bland dessa regler framgår vilka typer av takskyddsanordningar som behöver finnas och att de monteras på rätt sätt. Dessa anordningar ska sedan också underhållas så att de alltid är i gott skick.

Snörasskydd minskar risken betydligt för att stora mängder snö faller från taket. Med ett snörasskydd skapar du en tryggare miljö för både din familj och för andra. Kontakta oss redan nu om du är i behov av nya säkerhetsanordningar eller vill att vi ska se till att din befintliga taksäkerhet följer boverkets krav.

Vad kan vi göra för dig?

Hög taksäkerhet ger en tryggare arbetsmiljö

När ditt tak behöver underhållas kan den som arbetar tryggt och säkert jobba om nödvändiga säkerhetsanordningar finns på plats. När det kommer till taksteg, gångbryggor och fallskydd är det i första hand du som husägare som ansvarar att dessa monteras rätt och att de håller den standard som behövs.

Enligt studier skadas på vintern hundratals människor i olyckor som har inträffat i samband med snöskottning på hustak. De flesta handlar det om att de antingen tappat greppet och fallit från taken eller att man ramlat från en stege på väg upp eller ner.

Vi på Kungstak har stor erfarenhet inom taksäkerhet
Kungstak erbjuder 30 års garanti vid takläggning

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Våra garantier

Vi gör jobbet enkelt

Vilka funktioner har takskydd?

Takskydd finns av två anledningar.  Främst finns de för att förebygga att olyckor förekommer genom fall eller halka på tak. De finns även för att förebygga skador på själva taket, alltså att tegelpannor, plåt eller annan takbeläggning inte ska skadas när någon befinner sig på det. Det är väldigt viktigt att man noggrant följer föreskrifterna för taksäkerhet för att inte utsätta alla i närheten för risker. Krav på fasta skyddsanordningar varierar beroende på när de är uppförda samt på byggnadens fasadhöjd och taklutning.

Begreppet taksäkerhet inkluderar arbetsmetoder, utrustning och skyddsanordningar för att du och andra ska kunna vistas på taket utan risk för att falla. De anordningar som monteras är till för att ha säkert tillträde till hustaket och för förhindra fall eller ras.

Kungstak ser till att nödvändiga skydd monteras på rätt sätt

Som husägare är det du som ansvarar för att taksäkerheten är som den ska. Skulle du anlita någon för att utföra arbete på ditt tak utan att säkerheten följer de regler som finns kan du tvingas till att betala höga avgifter. Det ställs allt högre krav på villaägare att de ska ha den utrustning och de fallskydd för taken som krävs idag. När vi anlägger nya tak ser vi till att taksäkerheten följer boverkets regler. Har du redan ett bra tak och inte planerar att byta så kan det ändå vara en god idé att låta oss se över säkerheten. Vi säkerställer att ditt tak håller högsta klass och tillverkar takbryggor och snörasskydd som håller den höga standard som krävs för att hålla din fastighet säker.

BOKA HEMBESÖK

Mer än din vanliga takläggare

På Kungstak monterar vi anordningar för taksäkerhet och hjälper mer än gärna till med förslag som ökar säkerheten ytterligare. Våra tjänster innefattar också taksanering, service och vi erbjuder kostnadsfria hembesök innan beslut över vad som behöver göras måste tas.

Vi har efter många år i branschen samlat på oss enorm kunskap om takläggning, takrenovering och taksäkerhet.  Vi har bytt, lagt och planerat fler tak än vi kan räkna och har därför både råd och rekommendationer för dig som planerar ett takarbete. Letar du efter en komplett takfirma i Göteborg, Varberg, Borås, Mölndal och Kungsbacka, står vi mer än gärna till förfogande och erbjuder både kostnadsfria hembesök och offerter.

Taksäkerhet är en viktig faktor för oss på Kungstak

Kungstak samarbetar med de bästa

Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

För dig som kund såväl som för oss.

 

Kungstak finns på flera orter

Våra områden

Kungsbacka

Kungstak utgår från Kungsbacka och har en stor mängd referenser för taksäkerhet på västkusten. Se referenser från Kungsbackaområdet här.

Göteborg och Mölndal

Kungstak arbetar med taksäkerhet över hela Göteborgsområdet inklusive Mölndal. Se referenser från Göteborg och Mölndal här.

Borås

Med ett växande intresse för takarbeten från husägare i Borås har Kungstak även utökat verksamhetsområdet österut.

Varberg

Kungstak har sedan starten monterat taksäkerhet i och omkring Varberg.

Vill du ha hjälp?

Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!