VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Solceller

solceller-kungstak

Solceller har många fördelar, både ekonomiska och miljömässiga och är därför ett bra komplement till din ordinarie elförsörjning. Du har även möjlighet till att sälja din el om du skulle producera ett överskott av solenergi. Vi på Kungstak ser till att hålla oss uppdaterade inom den senaste utvecklingen och vi kan både installera och reparera solpaneler och soltak. Om du går i tankarna om att lägga nytt tak kan det vara en bra idé att i samband med det installera solceller.

Solceller är en långsiktig investering som kommer med många fördelar så som att du får en lägre månadskostnad, det höjer värdet på ditt hus och du behöver inte fundera över skötsel eller underhåll. Varför inte nyttja en oanvänd yta till något som gynnar både miljön och din ekonomi? 

Detta kan du förvänta när du väljer Kungstak som installatör av Solceller: 

  • Lägre elräkningar 
  • Egen elproduktion hela året
  • Solpaneler med lång livslängd
  • Förmånliga skatteavdrag
  • Snabb installation

Vad kan vi göra för dig?

Solpaneler är effektiva året om

Solceller producerar el under alla dygnets ljusa timmar och ger högre effekt ju lägre temperaturen är. Många har uppfattningen om att solpaneler enbart är en lönsam investering i varmare klimat med mer sol än Sverige, men forskning säger att det är tvärtom. Klimatet i Sverige med kalla vintrar och svalare somrar är idealiskt för dig som vill investera i solceller. Varmare klimat försämrar effektiviteten i solcellerna. 

Vestsolteknik

Kungstak är takentreprenör som brinner för att skapa en trygg hantverkarupplevelse. Tillsammans med Vestsolteknik en del av Vestkyl ser vi till att ni får en trygg och säker installation av era nya solcellsanläggning. I takt med att efterfrågan på förnybar energi ökar så är det uppenbart att det finns ett behov att kunna erbjuda en trygg och säker installation av solceller.

Tillsammans med Vestsolteknik samordnar vi arbetet med takomläggningen och solcellsinstallation så det flyter på smidigt och sömlöst för er som kund. Vi har en dedikerad projektledare som har det övergripande ansvaret för hela projektet och som fasar in Vestsolteknik i projektet när det är aktuellt.

solceller-kungstak
Kungstak erbjuder 30 års garanti vid takläggning

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Våra garantier

Vi gör jobbet enkelt

Ett skräddarsytt soltak

En viktig faktor att ta hänsyn till innan du väljer att installera solceller är att ditt befintliga tak ska vara i bra skick då panelerna vi installerar har en livstid på ca 25 år. Därav erbjuder vi på Kungstak genomgående takservice.

Producera egen el 

Solstrålningen i Sverige är i medeltal 1060 kWh/kvm per år. Ett vanligt villatak fångar ungefär fem gånger mer energi än vad ett hushåll använder under ett år. Detta innebär att solceller är en bra investering långsiktigt då du sänker din månadskostnad samtidigt som du ökar värdet på ditt hus. En installation av solceller är ofta enkel och tar enbart 2-3 dagar. Genom en app kan du sedan hålla koll på din elproduktion i realtid och få tillgång till statistik.

Snö och regn underhåller din anläggning

 Solpaneler kräver nästan inget underhåll eftersom att det inte finns rörliga komponenter. De behöver heller inte rengöras tack vara nederbörd och dess lutning. Löv, damm och pollen blåser lätt bort och blir inte liggande. Med andra ord, när vi väl har monterat solpanelerna på ditt tak behöver du alltså inte bekymra dig om underhåll för själva solpanelerna.

Skulle du mot förmodan behöva göra rent dina paneler ska du använda en mjuk trasa eller svamp som inte repar ytan. Kalkbeläggning kan förekomma av kranvatten så använd endast specialtvättmedel och vatten för solceller. Men i stort sätt gör naturen jobbet!

Skatteavdrag för solceller i Göteborg

Det statliga stödet för solceller har ersatts med en skattereduktion, närmare bestämt skattereduktion för grön teknik. Det nya avdraget fungerar ungefär likadant som ROT-avdraget och innebär att du inte längre behöver söka något solcellsbidrag för att påbörja anläggning av solceller hemma. Som privatperson kan du få skattereduktion för kostnaden på arbetet och materialet. Skattereduktionen för grön teknik är upp till 50.000 kr per person och år.

Det nya skatteavdraget är på 15% för investering av solceller och installation. Detta avdrag är redan gjort när du får din faktura från oss. Om du sätter in ett batteri för lagring av din egna elproduktion får du även göra ett avdrag på 50% för detta.

Bygglov för solceller

Tidigare krävdes ett bygglov för att installera solceller, men så är inte längre fallet. Sedan en tid tillbaka är det helt fritt att installera solpaneler som följer formen på ditt tak. Detta gör självklart hela processen betydligt smidigare och du kommer att mötas av betydligt färre problem under processens gång. 

Kungstak- din leverantör av solceller

På Kungstak erbjuder vi solcellspaket som passar ditt hus behov. Vi sköter allt från offert till färdigt arbete, vilket gör oss till en komplett leverantör av både tak och soltak. Ring oss eller skicka ett mail till oss på Kungstak redan idag för att påbörja produktionen av din egen solenergi!

Kontakta oss på Kungstak för hjälp med solceller och solpaneler

BOKA HEMBESÖK

Kungstak samarbetar med de bästa

Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

För dig som kund såväl som för oss.

 

Vill du ha hjälp?

Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!