VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Solceller – en investering som lönar sig

solceller-kungstak

Solceller har många fördelar, både ekonomiska och miljömässiga och är därför ett bra komplement till din ordinarie elförsörjning. Genom att använda sig av solpaneler har du även möjlighet till att sälja din el om du skulle producera ett överskott av solenergi. Vi på Kungstak ser till att hålla oss uppdaterade inom den senaste utvecklingen, kring allt som har med solenergi och solceller att göra ,och vi både installerar och reparerar solpaneler och soltak för våra kunder.

Om du går i tankar om att lägga nytt tak kan det vara en bra idé att i samband med det även passa på att installera solceller. Hör av dig till oss om du vill ha en lösning som både lyfter ditt tak, och som gör din villa till ett attraktivt boende för framtiden.

Är det lönsamt med solenergi i Sverige?

Vårt svenska klimat, med sina kalla vintrar och inte alltför varma somrar är idealiskt för solceller. Varmare klimat försämrar effektiviteten i solcellerna. Genom att producera din egen el kan du i stort sett bli självförsörjande på el under vissa perioder.

Överskottet av el som du producerat men inte använt kan du kan sälja till ett elbolag. För varje kilowattimme du säljer får du 60 öres avdrag på skatten för kommande skattedeklaration.

Hur vet jag att era solpaneler är bra nog?

På Kungstak samarbetar vi endast med de bästa, vilket även gäller för solceller. För att kunna ge våra kunder det allra bästa, använder vi oss därför av solpaneler från Solitek, ett modernt och miljömedvetet företag från Litauen. Solitek är är den enda producenten i världen av solceller som har en helt klimatneutral produktion.

Läs mer

Kommer jag att kunna lagra solenergi?

För att du ska kunna ta vara på all den energi du producerar erbjuder vi våra kunder energilagring så att du inte går miste om alla de fördelar som solpaneler ger. Med hjälp av våra solcellespaket från Solitek kan du ta vara på all den solenergi du producerar under dagens ljusa timmar, samt möjligheten attt sälja av överskottet av elen du producerat.

Läs mer

Kan jag söka bidrag för att installera solpaneler?

Den 1 januari 2018 ökade investeringsstödet till 30 % av kostnaden för installation av solpaneler.

Som för våra andra tjänster kan du självklart även använda ROT och få avdrag på 30 procent av kostnaden då du anlitar oss för arbetet.

Läs mer

Hur går jag tillväga för att påbörja min investering i solenergi?

Du hör helt enkelt av dig till oss på Kungstak! Genom att kontakta oss på telefon eller via vårt kontaktformulär kan vi smidigt ta fram en lösning som passar just dig och ditt tak. Efter förfrågan kommer vi ut till dig på ett kostnadsfritt hembesök för att se vilka förutsättningar du har för att producera och lagra solenergi.

Vad innebär det att ansluta sina batterier till Checkwatt?

Genom att ansluta sig till Checkwatts virtuella kraftverk Currently, ”hyr” du ut dina batterier under en period för att maximera nyttan av din anläggning. Detta innebär att du som batteriägare bidrar till att stabilisera hela nordens elnät och för det får en ersättning månadsvis. Detta möjliggör mer förnybar energi, resurseffektivitet och lägre elnätskostnader.

Vad krävs för att ansluta sina batterier till Checkwatt?
Du behöver ha en hybridväxelriktare och minst två batterier med en kapacitet på 5,1 kWh.

Kom igång

Solceller från Kungstak är en god investering

Detta kan du förvänta när du väljer Kungstak som installatör av solceller: 

Solceller är en långsiktig investering för både privatpersoner och företag som kommer med många fördelar. Installationen innebär inte endast en lägre månadskostnad på sikt, det höjer även värdet på ditt hus samtidigt som du behöver inte fundera över skötsel eller underhåll i framtiden. Varför inte nyttja en oanvänd yta till något som gynnar både miljön och din ekonomi?

 

Genom att låta oss installera solpaneler på ditt tak kan du förvänta dig:

 

 • Lägre elräkningar

 • Egen elproduktion hela året

 • Solpaneler med lång livslängd

 • Förmånliga skatteavdrag & bidrag

 • Snabb och enkel installation på taket

Kungstak erbjuder 30 års garanti vid takläggning

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Våra garantier

Villa med nytt tak och solpaneler.

Takrenovering på stort tak i Partille

★★★★★

”Proffesionellt bemötande med inlyssnande dialog inför offert. Kunnig säljare som gav bra råd för vårat projekt. Tydlig kommunikation under planerings och projekt stadiet. Bra och kommunikativa hantverkare under arbetet. Det gick fint att koordinera fönster renovering som vi gjorde samtidigt. Praktiskt att få både tak och solceller samlat från en leverantör. Vi är mycket nöjda med hela processen och slutresultatet.”

Om uppdraget: Vi har renoverat ett 130 kvm stort tak i Partille. Vi har bytt papp, läkt och monterat S:T Eriks Mjöbäck svart matt 2-kupiga betongpannor. Vi har även gjort bandtäckning på torn och låglutande delar, samt komplett inplåtning på skorsten. Vi har även monterat solpaneler Glas/glas från Solitek.

FLER REFERENSER

Solpaneler är effektiva året om

Solceller producerar el under alla dygnets ljusa timmar och ger högre effekt ju lägre temperaturen är. Många har uppfattningen om att solpaneler enbart är en lönsam investering i varmare klimat som garanterar mer sol än vad Sverige erbjuder, men enligt forskning fungerar det faktiskt tvärtom. Klimatet i Sverige, med sina kalla vintrar och svalare somrar är idealiskt för dig som vill investera i solceller medan varmare klimat försämrar effektiviteten i solcellerna.

Hållbara solpaneler tillverkade i Europa

Solitek tillverkar hållbara solpaneler.

För att kunna erbjuda våra kunder de bästa solcellerna på marknaden, använder vi på Kungstak solpaneler från Solitek. Detta är den enda solcellsproducenten i världen som har en helt klimatneutral produktion när det kommer till just solpaneler. De producerar hela sitt energibehov genom deras egen solcellsanläggning, samt genom solvärmepaneler på fabrikens tak.

För att vidare belysa de förutsättningar som solcellerna ger, vann fabriken pris då den byggdes år 2013 av ”German Chamber of Commerce” för att vara den mest energieffektiva industribyggnaden i hela Europa. Deras egna solpaneler ger både uppvärmning och kyla och systemet består av 1 mW solvärme och 150 kW solel.

 

Våra solceller kommer med marknadens bästa produktgaranti.

För att kunna anpassas för just ditt tak, erbjuder Solitek en mängd olika typer av solpaneler av väldigt hög kvalitet och diskret design. Alla deras paneler är tillverkade av bra material för att ha minimal effekt på miljön samtidigt som de erbjuder marknadens längsta garantier på sina produkter.

 

BOKA HEMBESÖK

Solitek Glas/glas solpaneler

tillverkade av 100% förnyelsebar energi

Glas/glas panelerna från Solitek är tillverkade i Litauen med hjälp av 100% förnyelsebar energi. Dessutom är panelen även certifierad med silver ”Cradle to Cradle”, ett certifikat som endast ges de produkter som garanterar den säkerhet, cirkulation och det ansvar för material som krävs.

Tack vare glas-glas panelerna kan du utan problem din villa få ett snyggt tak med en teknisk livslängd på 50 år eller ännu längre. Är du intresserad av att installera solceller på taket, garanterar vi på Kungstak att hitta en lösning som passar just ditt tak, och som ger dig de bästa solpanelerna för priset. Vi ser också till att installationen går snabbt och enkelt och att du kan komma igång med din investering snart därefter.

Glas/glaspanelerna har en mycket stark och stabil konstruktion, där både övre och undre skyddslagret är gjort av glas.

Denna lösning innebär också att glasen i sig är bärande och att ingen ram behövs för att hålla uppe den. Konstruktionen av panelen gör även att den är helt brandsäker och att du kan känna dig trygg i att panelen inte kan börja brinna.

• Tillverkade i Litauen av 100% förnyelsebar energi

• Certifierade med silver ”Cradle to Cradle”

• Upp till 50% bättre avkastning sett till garanterad produktion under garantitiden

• Mer än dubbelt så lång produktgaranti än branschstandard för solpaneler

• Minimal risk för mikrosprickor och andra skador på solcellerna

• Behöver inte ha någon ram = mindre energiåtgång vid produktion

• Solpanelerna kan inte börja brinna

Cradle to cradle logo
Kungstak använder sig av Fixnordic för montering av solpaneler.

För montering av din solcellsanläggning använder vi oss FixNordic’s unika monteringslösning. FixNordic system är den enda lösning för infästning av solpaneler i papptak med godkänd snö- och vindlastberäkning som bibehåller takets täthetsgaranti. Systemet fästs i det bärande taket, vilket innebär att inget tryck läggs på ytskiktet, samtidigt som takkonsolerna som fäst i taket är 100% vattentäta. Systemet förhindrar att panelerna rör på eller skapar gropar i ytskiktet, samt minskar risken för framtida läckage i taket.

Montering av solpaneler med Fixnordic
 • Dansk tillverkare med mer än 50 års erfarenhet av tak

 • Välkänt varumärke hos takläggare

 • Godkänd av både TÜV Rheinland och AB Täthetsgarantier i Norden

 • Brett sortiment för alla typer av tak

 • Enda lösningen för infästning i papptak med godkänd snö-och vindlastberäkning och som bibehåller takets täthetsgaranti

 • Inget tryck på ytskiktet vid isolerade tak

 • Produktspecifik snö-och vindlastberäkning på alla delar av montaget som krävs av många försäkringsbolag

BOKA HEMBESÖK

Energilagring

 

Att producera sin egen el och att investera i energilagring ser vi som ett självklart val för att öka sina förutsättningar för att minska sin framtida energiförbrukning. När du köper solceller från Solitek ser du till att taket på din villa inte enbart håller dig torr, du ser även till att det kan ta vara på de 1000 kWh/kvm som solen ger oss varje år. En solpanel producerar ständigt el, vilket gör att du med hjälp av ett energilager inte måste köpa el från nätet efter att solen gått ner för att utföra kvällens sysslor och att njuta av hemmets bekvämligheter. Med ett energilager använder du helt enkelt istället din egen el från dagens produktion istället för att köpa in elen.

Vilka är fördelarna med energilagring?

 • 3-fas

 • Går att parallellkoppla

 • UPS funktion – som levererar ström från batteriet till solcellsanläggningen vid strömavbrott

 • Modulärt system

 • Plug & Play

 • Kompakt design med paneler som enkelt kan monteras ovanpå varandra

 • En app för övervakning & styrning

 • Unbalanced output funktion

Lagra din solenergi med Kungstak.
Kungstak använder sig av Fixnordic för montering av solpaneler.

Kungstak tillsammans med vår leverantör Sellpower är partner till Checkwatt. Vi hjälper dig att ansluta dina batterier till Checkwatts virtuella kraftverk Currently. Genom Checkwatts tjänster får du hjälp med att kapa effekttoppar, planera och implementerar batteriet efter elprisernas dagliga svängningar. Smart styrning optimerar användningen av ert batteri och ser till att gröna investeringar lönar sig.

Fördelar med checkwatt:

 • Du bidrar till förnybar energi

 • Du behöver inte lyfta ett finger. Checkwatt analyserar dina batterier och hjälper dig som batteriägare att maximera nyttan.

 • Du får hög avkastning*

 • Du kan sänka dina elkostnader

* Du är inte garanterad ersättning vid anslutning av Checkwatt. Det finns olika faktorer som påverkar hur mycket ersättning som genereras. Det kan handla om batteriets egenskap, ersättningsnivån från svenska kraftnät, hur utformningen av balansmarknaden utvecklas framöver. Vid val av rätt hårdvara och rätt partner så kan de i sig generera bra långsiktig investering.

BOKA HEMBESÖK

Snö och regn underhåller din solcellsanläggning

 

Solpaneler kräver nästan inget underhåll eftersom att det inte finns rörliga komponenter. De behöver heller inte rengöras tack vara nederbörd och dess lutning. Löv, damm och pollen blåser lätt bort och blir inte liggande. Med andra ord, när vi väl har monterat solpanelerna på ditt tak behöver du alltså inte bekymra dig om underhåll för själva solpanelerna.

Skulle du mot förmodan behöva göra rent dina paneler ska du använda en mjuk trasa eller svamp som inte repar ytan. Kalkbeläggning kan förekomma av kranvatten så använd endast specialtvättmedel och vatten för solceller. Men i stort sätt gör naturen jobbet!

Kungstak samarbetar med de bästa

Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

För dig som kund såväl som för oss.

 

Sänk kostnaderna. Producera din egen el!

 

Solstrålningen i Sverige är i medeltal 1060 kWh/kvm per år. Ett vanligt villatak fångar ungefär fem gånger mer energi än vad ett hushåll använder under ett år. Detta innebär att solceller är en bra investering långsiktigt då du sänker din månadskostnad samtidigt som du ökar värdet på ditt hus. En installation av solceller är ofta enkel och tar enbart 2-3 dagar. Genom en app kan du sedan hålla koll på din elproduktion i realtid och få tillgång till statistik.

Krävs bygglov för installation av solceller?

 

Tidigare krävdes ett bygglov för att installera solceller, men så är inte längre fallet. Sedan en tid tillbaka är det helt fritt att installera solpaneler så länge de följer formen av taket på din villa. Detta gör självklart hela processen betydligt smidigare och du kommer att mötas av betydligt färre problem under processens gång. Att bygglov inte längre krävs innebär samtidigt ett lägre pris, vilket i sin tur innebär en ännu större investering inför framtiden.

Skatteavdrag för installation av solceller

 

I Sverige och Spanien har det statliga stödet för solceller har ersatts med en skattereduktion, närmare bestämt skattereduktion för grön teknik. Det nya avdraget fungerar ungefär likadant som ROT-avdraget och innebär att du inte längre behöver söka något bidrag för att påbörja anläggning av solceller på ditt hus. Som privatperson kan du få skattereduktion för kostnaden på arbetet och materialet. Skattereduktionen för grön teknik är upp till 50.000 kr per person och år.

Sedan januari 2023 får du skatteavdrag på 20% för investering av solceller och installation. Detta avdrag är redan gjort när du får din faktura från oss. Om du köper och installerar in ett batteri för lagring av din egna elproduktion får du även göra ett avdrag på 50% för detta.

Kungstak levererar solceller åt företag och privatpersoner

 

På Kungstak erbjuder vi solcellspaket för både företag och privatpersoner. Till ett konkurrenskraftigt pris ser vi till att ta fram en lösning som passar ditt just ditt tak, samt sköter allt från offert till färdigt arbete. Detta gör oss till en komplett leverantör av både tak och soltak.

Ring oss eller skicka ett mail till oss på Kungstak redan idag för att påbörja produktionen av din egen solenergi!

 

BOKA HEMBESÖK

Vill du ha hjälp?

Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!