VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Solceller Kungsbacka

Solceller är positivt både för ekonomin och för miljön då det är ett bra komplement till den ordinarie elförsörjningen. Vi på Kungstak håller oss uppdaterade inom den senaste utvecklingen och kan både installera och reparera solpaneler och soltak. Om du funderar på att byta tak eller lägga nytt kan det vara en mycket bra idé att samtidigt installera solceller. 

Solpaneler är en långsiktig investering som gynnar dig på flera olika sätt. Dels får du en lägre månadskostnad året om, dels höjer det värdet på din bostad.  Du behöver inte heller tänka på skötsel eller underhåll. Varför inte nyttja en yta som inte används till en bra lösning för både dig och miljön?

Vad kan vi göra för dig?

Vi installerar solceller i Kungbacka

Vestsolteknik

Kungstak är takentreprenör som brinner för att skapa en trygg hantverkarupplevelse. Tillsammans med Vestsolteknik en del av Vestkyl ser vi till att ni får en trygg och säker installation av era nya solcellsanläggning. I takt med att efterfrågan på förnybar energi ökar så är det uppenbart att det finns ett behov att kunna erbjuda en trygg och säker installation av solceller.

Tillsammans med Vestsolteknik samordnar vi arbetet med takomläggningen och solcellsinstallation så det flyter på smidigt och sömlöst för er som kund. Vi har en dedikerad projektledare som har det övergripande ansvaret för hela projektet och som fasar in Vestsolteknik i projektet när det är aktuellt.

 

Har du tänkt installera solceller på ditt tak i Kungsbacka?

Vi vet av lång erfarenhet att det finns mycket att tänka på när man installerar solceller. Ligger taket mot rätt väderstreck för solceller? Hur kan man installera det så att det blir estetiskt tilltalande och hur säkerställer man att solcellerna inte försämrar takets funktion? Vi har stor erfarenhet av att installera solceller i Kungsbacka och vi ställer gärna upp med att svara på eventuella frågor. Vi erbjuder även kostnadsfria offerter och hembesök så att du kan få råd och rekommendationer från en takfirma med gedigen  erfarenhet och bred kunskap om tak.

Solpaneler levererar solenergi året om

Solceller producerar elektricitet under alla dygnets ljusa timmar och ger högre effekt ju lägre temperaturen är. Många har uppfattningen om att solpaneler bara är en lönsam investering i varmare klimat med mer sol. “Då får man ju mer energi till hushållet”. Så säger dock inte forskningen. Det svenska klimatet, med kalla vintrar och svalare somrar, är idealiskt för att investera i en solcellsanläggning eftersom varmare klimat försämrar effektiviteten i solcellerna. Kort sagt duger våra relativt svala temperaturer alldeles utmärkt för solceller.

 Elproduktionen avtar inte på vintern

Under vinterhalvåret när dagarna är kortare med fler molniga dagar minskar elproduktionen, men den avtar inte bara för att det är molnigt eller att det ligger snö på taket. Solinstrålningen kan vara mycket stark under vintern men man brukar säga att mellan mars och oktober är produktionen som högst.

 

Boka hembesök

Kan jag hjälpa dig?

Mitt namn är Marcus och jag är områdesansvarig för Kungsbacka. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Marcus Bodin
marcus@kungstak.se
0709-35 44 00

Kan jag hjälpa dig?

Boka hembesök

Mitt namn är Marcus och jag är områdesansvarig för Kungsbacka. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Marcus Bodin
marcus@kungstak.se
0709-35 44 00

Nedan ser du referenser från takarbeten som Kungstak utfört i Göteborg.

Referenser i Kungsbacka

Nytt tak på villa i Kungsbacka

★★★★★

Takomläggning på villa. Bytt ut papp, läkt och gjort ny ståndplåt mot fasad. Palema Candor tegelröd panna från Benders.

Kungstak AB har genomfört ett takbyte hos oss sommaren 2021 med ett utomordentligt bra resultat. Hela processen från offert till slutfaktura har hållit en professionell standard. Kungstak AB har varit mottagliga för beställarens argument och önskemål. Tider och kostnader har hållits. Bara det att Kungstak AB har en projektledare, Josefine Svensson, som styr arbetet på plats och ser till att allt material finns framme understryker kvalitetstänkandet. Att sedan avfallscontainern placeras på plywoodskivor för att skydda vår asfaltyta bekräftar bara faktum. Vi är mycket nöjda med Kungstak:s arbete och kan varmt rekommendera dom. Hälsningar, Eva och Hans Jonsson

Fler referenser...

Vi skräddarsyr ditt soltak i Kungsbacka

Har ditt tak tillräckligt stor yta åt väst, öst och syd samt relativt fritt från skuggor passar ditt tak troligtvis utmärkt för ett soltak. En sak som kan vara värt att tänka på är att ditt tak ska vara i bra skick innan vi monterar soltaket. Dessa paneler har en livstid på ca 25 år och därför är det viktigt att taket är i bra skick. Vi på Kungstak erbjuder därför också genomgående takservice samtidigt som vi ger dig den perfekta lösningen för just dina förutsättningar att installera solceller i Kungsbacka.

På Kungstak får du 30 års garanti

Våra garantier

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Våra garantier

Solceller är ekonomiskt

Solens energi är oändlig – Börja tillverka din el hemma

Solinstrålningen i Sverige är i medeltal 1060 kWh/kvm per år. Ett vanligt villatak fångar ungefär fem gånger mer energi än vad ett hus använder under ett år. Det innebär att du gör en bra investering långsiktigt, både för kostnaden varje månad, men också för att det är en bra lösning om du vill öka värdet på ditt hus. En installation av solpaneler är lätt och tar oftast bara 2-3 dagar. Med en app i din smartphone kan du se din elproduktion i realtid och få statistik över tid.

Hur solpaneler gynnar just dig

Solenergi producerar bra med el tack vare ny teknik och ger det bra effekt året om. Om du skulle producera ett överskott av solenergi kan du dessutom sälja din el. Solpanelerna producerar el som är hållbar och på lång sikt kommer du att få tillbaka de pengar du lagt på din investering. Varför inte investera i en långsiktig och trygg elproduktion av solel? Bra för dig, bra för miljön.

Detta kan du förvänta när du väljer Kungstak som installatör av Solceller i Kungsbacka:

 • Lägre elräkningar
 • Egen elproduktion hela året
 • Solpaneler med lång livslängd
 • Förmånliga skatteavdrag
 • Snabb installation

Regn och snö håller din anläggning skinande ren

Solpaneler kräver nästan inget underhåll tack vare att det inte finns rörliga komponenter. De behöver heller inte rengöras tack vara nederbörd och dess lutning. Löv, damm och pollen blåser lätt bort och blir inte liggande. Med andra ord, när vi väl har monterat solpanelerna på ditt tak behöver du alltså inte bekymra dig om underhåll för själva solpanelerna.

Vill du göra rent dina paneler ska du använda en mjuk trasa eller svamp som inte repar ytan. Kalkbeläggning kan förekomma av kranvatten så använd endast specialtvättmedel och vatten för solceller. Men i stort sätt gör naturen jobbet!

Skatteavdrag för solceller i Kungsbacka

Det statliga stödet för solceller har ersatts med en skattereduktion, närmare bestämt skattereduktion för grön teknik. Det nya avdraget fungerar ungefär likadant som ROT-avdraget och innebär att du inte längre behöver söka något solcellsbidrag för att påbörja anläggning av solceller hemma.

Det nya skatteavdraget är på 15% för investering av solceller och installation. Detta avdrag är redan gjort när du får din faktura från oss. Om du sätter in ett batteri för lagring av din egna elproduktion får du även göra ett avdrag på 50% för detta.

Som privatperson kan du få skattereduktion för kostnaden på arbetet och materialet. Skattereduktionen för grön teknik är upp till 50.000 kr per person och år.

Kungstak lägger solceller i Kungbacka

Kungstak samarbetar med de bästa

Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

För dig som kund såväl som för oss.

 

Vill du ha hjälp?

Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!

  Måste jag ansöka om bygglov för solceller i Kungsbacka?

  Tidigare krävdes det bygglov för att göra en installation av solceller på ditt tak. Nu är så inte fallet. Sedan en tid tillbaka är det helt fritt att installera solpaneler som följer formen på ditt tak. Detta gör självklart hela processen betydligt smidigare och du kommer att mötas av betydligt färre problem på din väg att skapa ett mer hållbart hushåll!

  Kungstak- Din installatör av solceller i Kungsbacka

  På Kungstak erbjuder vi solcellspaket som passar ditt hus behov. Vi sköter allt från offert till färdigt arbete, vilket gör oss till din kompletta leverantör av både tak och soltak. Ring oss eller skicka ett mail till oss på Kungstak redan idag för att påbörja produktionen av din egen solenergi!