VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Solceller i Borås

Solceller är positivt både för ekonomin och för miljön då det är ett bra komplement till den ordinarie elförsörjningen. Vi på Kungstak håller oss uppdaterade inom den senaste utvecklingen och kan både installera och reparera solpaneler och soltak. Om du funderar på att byta tak eller lägga nytt kan det vara en mycket bra idé att samtidigt installera solceller. 

En solcellsanläggning är en långsiktig investering som gynnar dig på flera olika sätt. Dels får du en lägre månadskostnad året om, dels höjer det värdet på din bostad. Du behöver inte heller tänka på skötsel eller underhåll. Solceller bidrar till lägre elräkningar och egen elproduktion året om. Våra solceller har lång livslängd och går snabbt att installera. Med förmånliga skatteavdrag är blir det dessutom billigare. Så varför inte nyttja en yta som inte används till en bra lösning för både dig och miljön?

Vestsolteknik

Kungstak är takentreprenör som brinner för att skapa en trygg hantverkarupplevelse. Tillsammans med Vestsolteknik en del av Vestkyl ser vi till att ni får en trygg och säker installation av era nya solcellsanläggning. I takt med att efterfrågan på förnybar energi ökar så är det uppenbart att det finns ett behov att kunna erbjuda en trygg och säker installation av solceller.

Tillsammans med Vestsolteknik samordnar vi arbetet med takomläggningen och solcellsinstallation så det flyter på smidigt och sömlöst för er som kund. Vi har en dedikerad projektledare som har det övergripande ansvaret för hela projektet och som fasar in Vestsolteknik i projektet när det är aktuellt.

  Vad kan vi göra för dig?

  Vi installerar solceller i Borås

  Vill du installera solceller på ditt tak i Borås?

  Av erfarenhet vet vi att det finns mycket att tänka på när man installerar solceller. Ligger taket mot rätt väderstreck för solceller? Hur kan man installera det så att det blir estetiskt tilltalande och hur säkerställer man att solcellerna inte försämrar takets funktion? Vi har stor erfarenhet av att installera solceller i Borås och vi ställer gärna upp med att svara på eventuella frågor. Vi erbjuder även kostnadsfria offerter och hembesök så att du kan få råd och rekommendationer från en takfirma med lång erfarenhet och bred kunskap om tak.

  Solpaneler är effektiva året om

  En del har uppfattningen om att solpaneler bara är lönsamt i varmare klimat med mer sol. ”Då får man ju mer energi till hushållet”. Forskning säger dock tvärtom. Vårt klimat i Sverige, med kalla vintrar och svalare somrar är idealiskt för att investera i en solcellsanläggning då varmare klimat försämrar effektiviteten i solcellerna. Solceller producerar elektricitet under alla dygnets ljusa timmar och ger högre effekt ju lägre temperaturen är. Kort sagt duger våra relativt svala temperaturer alldeles utmärkt för solceller.

  Elproduktion även under vinterhalvåret

  Under vinterhalvåret blir dagarna kortare med fler molniga dagar. Elproduktionen avtar dock inte bara för att det är molnigt eller att det ligger snö på taket. Solinstrålningen kan vara mycket stark under vinterhalvåret men man brukar säga att mellan mars och oktober är produktionen som högst.

  Jesper är områdesansvarig i Borås

  BOKA HEMBESÖK

  Kan jag hjälpa dig?

  Mitt namn är Jesper och jag är områdesansvarig för Borås. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

  Jesper Hallernäs
  jesper@kungstak.se
  0729-85 24 68

  Kan jag hjälpa dig?

  Jesper är områdesansvarig i Borås

  BOKA HEMBESÖK

  Mitt namn är Jesper och jag är områdesansvarig för Borås. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

  Jesper Hallernäs
  jesper@kungstak.se
  0729-85 24 68

  Nedan ser du referenser från takarbeten som Kungstak utfört i Borås.

  Referenser i Göteborg

  Nytt svart tak på villa i Västra Frölunda

  ★★★★★

  Vi har bytt ut taket och bytt rötskadad råspont.
  Takpannorna är S:T Eriks Ekeby betongpannor.

  Utmärkt utfört arbete. Mycket bra och kontinuerlig kommunikation om hur arbetet fortskred. Bra redovisning av vilka arbeten som skulle utföras i offerten. Stor flexibilitet i att utföra önskemål om tillkommande arbeten. Hela processen och kvaliteten på det slutliga resultatet motsvarade väl våra förväntningar.

  Fler referenser...

  Solen är för alla- Börja producera solel hemma!

  Solinstrålningen i Sverige är i medeltal 1060 kWh/kvm per år. Ett vanligt villatak fångar ungefär fem gånger mer energi än vad ett hus använder under ett år. Detta innebär att du gör en bra investering långsiktigt, både för kostnaden varje månad, men också för att det är en bra lösning om du vill öka värdet på ditt hus. Installationen av solpaneler är enkel och tar oftast bara 2-3 dagar. Med en app i din smartphone kan du se din elproduktion i realtid och få statistik över tid.

  På kungstak får du 30 års garanti

  Våra garantier

  Upp till 30 års garanti

  När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

  Upp till 30 års garanti

  På kungstak får du 30 års garanti
  När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

  Våra garantier

  Solceller är ekonomiskt

  Fördelar med Soltak

  Solenergi producerar bra med el tack vare ny teknik och ger det bra effekt året om. Om du skulle producera ett överskott av solenergi kan du dessutom sälja din el. Solpanelerna producerar el som är hållbar och på lång sikt kommer du att få tillbaka de pengar du lagt på din investering. Varför inte investera i en långsiktig och trygg elproduktion av solel? Bra för dig, bra för miljön. 

  Går det att installera solpaneler på alla tak?

  Har ditt tak tillräckligt stor yta åt väst, öst och syd samt relativt fritt från skuggor passar ditt tak troligtvis utmärkt för ett soltak. En sak som kan vara värt att tänka på är att ditt tak ska vara i bra skick innan vi monterar soltaket. Dessa paneler har en livstid på runt 25 år och därför är det viktigt att taket är i bra hållning. Vi på Kungstak erbjuder därför också genomgående takservice samtidigt som vi ger dig den perfekta lösningen för just dina förutsättningar att installera solceller i Borås.

  Bekymmersfri underhållning- naturen håller din solcellsanläggning ren

  Visste du att solpaneler kräver nästan inget underhåll? Det är tack vare att panelerna inte har några rörliga komponenter. De behöver heller inte rengöras eftersom nederbörd som snö och regn gör det åt dig. Löv, damm och pollen blåser lätt bort och blir inte liggande tack vare solpanelernas lutning. Med andra ord, när vi väl har monterat solpanelerna på ditt tak behöver du alltså inte bekymra dig om underhåll av själva solpanelerna.

  Skulle du mot förmodan behöva göra rent dina paneler ska du använda en mjuk trasa eller svamp som inte repar ytan. Kalkbeläggning kan förekomma av kranvatten så använd endast specialtvättmedel och vatten för solpaneler. Men i stort sätt gör naturen jobbet!

  Vi levererar solceller i Borås

  Detta kan du förvänta när du väljer Kungstak som installatör av solpaneler i Borås:

  • Lägre elräkningar
  • Egen elproduktion hela året
  • Solpaneler med lång livslängd
  • Förmånliga skatteavdrag
  • Snabb installation

  På Kungstak erbjuder vi solcellspaket som passar ditt hus behov. Vi sköter allt från offert till färdigt arbete, vilket gör oss till din kompletta leverantör av både tak och soltak. Ring oss eller skicka ett mail till oss på Kungstak redan idag för att påbörja produktionen av din egen solenergi!

  Skatteavdrag för solceller i Borås

  Det statliga stöd för solcellsanläggning har ersatts med en skattereduktion, närmare bestämt skattereduktion för grön teknik. Det nya avdraget fungerar ungefär likadant som ROT-avdraget och innebär att du inte längre behöver söka något solcellsbidrag för att påbörja anläggning av solceller hemma.

  Det nya skatteavdraget är på 15% för investering av solceller och installation. Detta avdrag är redan gjort när du får din faktura från oss. Om du sätter in ett batteri för lagring av din egna elproduktion får du även göra ett avdrag på 50% för detta.

  Som privatperson kan du få skattereduktion för kostnaden på arbetet och materialet. Skattereduktionen för grön teknik är upp till 50.000 kr per person och år.

   

  Slopat bygglov för solceller i Borås

  Så länge solcellerna installeras på ditt tak och följer husets form är det helt fritt att installera solpaneler.  Detta gör självklart hela processen betydligt smidigare och du kommer att mötas av betydligt färre problem på din väg att skapa ett mer hållbart hushåll!

  Vi lägger solceller i Borås

  Kungstak samarbetar med de bästa

  Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

  För dig som kund såväl som för oss.

   

  Vill du ha hjälp?

  Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!