VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Vi lägger Sedumtak i Mölndal

En snabbt växande trend som fortsätter att bli större i Sverige är gröna tak, eller sedumtak som det även kallas. Med benämningen gröna tak menar man tak som täcks av levande växter och idag hittar man dessa grönskande tak på alla typer av byggnader, från bostadshus till garage och stugor.

Ett vackert sedumtak kan ge ditt hem mer karaktär och ett mer levande utseende. Dessutom har det flera positiva effekter på miljön. Gröna tak skyddar ditt tak, isolerar byggnaden bra mot kyla och värme samt har bullerdämpande effekt. Ett grönt tak bidrar också till att absorbera damm och luftföroreningar vilket vi ser som den främsta anledningen till att de fortsätter att öka i popularitet.

Kungstak installerar lättskötta och tåliga sedumtak, anpassade för vårt nordiska klimat. Vi lägger en så kallad sedummatta som består av flera sorters sedumarter. Växterna som används för att lägga ett grönt tak har rotsystem som är ytliga, vilket gör att de klarar sig på ett tunt lager jord. Tack vare detta riskerar taket under att inte skadas.

Varför väljer man ett grönt tak?

Sedumtak hjälper till att hålla uppe den biologiska mångfalden, ger taket längre livslängd och sänker värmeutsläppet i närområdet. På Kungstak älskar vi utveckling och projekt som är nytänkande och som ökar livskvaliteten hos husägare och omgivning. Att taket dessutom blommar vackert varje år skadar inte heller.

Anledningen till att gröna tak blivit allt vanligare kan vara att man vill försöka återskapa naturen som den var innan vi började bygga. Man kan se det som ett sätt att istället för att byta ut naturen, leva tillsammans med den. Att använda sig av gräs och växter som material kan på sikt vara till stor hjälp för att minska klimatförändringar och till att öka livskvaliteten.

Vad kan vi göra för dig?

Boka hembesök

Kan jag hjälpa dig?

Mitt namn är Jacob och jag är områdesansvarig för Mölndal. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Jacob Sagman
jacob@kungstak.se
0707-67 82 25

Kan jag hjälpa dig?

Boka hembesök

Mitt namn är Jacob och jag är områdesansvarig för Mölndal. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Jacob Sagman
jacob@kungstak.se
0707-67 82 25

Referenser i Mölndal

Svart valmat tak på fin villa

★★★★★

Takomläggning av valmat tak i Lindome. S:T Eriks Mjöbäck svarta ytbehandlade pannor. Ny papp och läkt samt nya taksteg.

Väldigt nöjda. Pris och tidplan hölls perfekt utan att kompromissa på kvaliteten.

Fler referenser...

Gröna tak har många fördelar

Genom att använda sig av sedum kan du få en jämnare temperatur i huset jämfört med papptak eller ett tak av plåt, som drar åt sig betydligt mer värme än gröna tak. Sedumtak minskar risken för översvämning eftersom växter och gräs tar hand om vatten på ett sätt som andra tak inte gör. Då taket absorberar damm och föroreningar hjälper de till att öka luftkvalitén samtidigt som det skyddar takets tätskikt mot UV-strålning. Taket fungerar också ljuddämpande på ett sätt som inget annat takmaterial gör.

Kungstak erbjuder 30 års garanti vid takläggning

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Våra garantier

Vi älskar gröna tak

Hur byter man till ett sedumtak?

Innan mattan av sedum läggs ut behöver man precis som för anläggning av andra tak ett tätskikt av takpapp. Utöver tätskiktet behöver man lägga ett material som hjälper för dränering. Så länge taket läggs på rätt sätt kommer du att ha ett vackert och hållbart tak med massor av fördelar och som håller betydligt längre än traditionella tak.

När man ska välja rätt växter till ett sedumtak behöver man se till en del faktorer:
 • För att inte torka ut eller drunkna behöver de klara värme och fukt bra
 • För att inte skada underlaget behöver de ha ytliga rötter och må bra med endast ett tunt lager jord
 • De ska kunna ta upp vatten väl. Då sedum tillhör fetbladsväxterna är de bra på att lagra vätska
 • Sedumväxter är samtidigt mycket tåliga och klarar därför vårt klimat bra och är därför en av anledningarna till att de idag pryder tak runtom Mölndal
  Behöver jag underhålla mitt nya sedumtak?

  Precis som med gräsmattor man underhålla sedumtak. Genom att gödsla och eventuellt vattna ditt nya gröna tak när det är som varmast, håller det sig fint och prydligt. Sköter du taket som du ska håller ett sedumtak längre än något annat traditionellt tak.

  På Kungstak har vi all kunskap för att lägga vackra sedumtak i Mölndal och hjälper dig mer än gärna med eventuella frågor. Vår kunniga personal har självklart kunskap om skötsel och underhåll och hjälper er gärna med råd och rekommendationer.. Boka ett gratis hembesök så kommer vi ut till dig och undersöker om ditt hus passar för just ett sedumtak.

  Vi hjälper dig med takläggning i Göteborg

  Kungstak samarbetar med de bästa

  Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

  För dig som kund såväl som för oss.

   

  Vill du ha hjälp?

  Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!

   Kontakta Kungstak för att lägga sedumtak i Mölndal

   Skulle du som många andra idag gå runt med tanken av ett grönskande nytt tak, ser vi gärna att du hör av dig till oss. Vi har både kunskapen och referenserna som talar om att vi är duktiga på det vi gör. Som takläggare har vi lång erfarenhet och vi värderar utmaningar och nya lärdomar högt.

   Skulle vi anse att just ett grönt tak inte passar för som tak för ditt  hem hjälper vi gärna till med andra takmaterial. Ring oss eller skicka oss ett mail så ser vi till att ge dig det vackraste sedumtak Mölndal har att visa upp!