VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Vi lägger Sedumtak i Varberg

Ett vackert sedumtak kan ge ditt hem ett mer levande utseende och har flera positiva miljöeffekter på både stad och människor. Gröna tak skyddar och isolerar byggnaden bra mot både kyla och värme samt fungerar bullerdämpande. Ett grönt tak bidrar även till att absorbera damm och luftföroreningar vilket vi ser som anledningen till att gröna tak fortsätter att öka i popularitet.

De sedumtak som vi på Kungstak installerar är tåliga, lättskötta och är anpassade klimatet här. Sedummattan som vi använder består av flera olika sedumarter med ytliga rotsystem som gör att de klarar sig på endast ett tunt lager jord.

Varför välja ett grönt tak?

En bidragande faktor till att gröna tak blivit allt vanligare i våra städer runt om i landet tros vara att man vill försöka återskapa naturen som den var innan människan tog plats och började bygga. Man kan se det som ett sätt att istället för att byta ut naturen, leva tillsammans med den. 

Sedumtak hjälper till att hålla uppe den biologiska mångfalden, ger taket längre livslängd och sänker värmeutsläppet i närområdet.  Genom att använda sig av gräs och växter som material kan på sikt vara till stor hjälp för att minska klimatförändringar och för att öka livskvaliteten i städerna.

På Kungstak älskar vi utveckling och vi hänger oss till projekt som är nytänkande och ökar livskvaliteten hos både husägare och omgivning. Att taket dessutom blommar vackert varje år ser vi bara som en bonus.

Vad kan vi göra för dig?

Boka hembesök

Kan jag hjälpa dig?

Mitt namn är Jacob och jag är områdesansvarig för Varberg. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Jacob Sagman
jacob@kungstak.se
0707-67 82 25

Kan jag hjälpa dig?

Boka hembesök

Mitt namn är Jacob och jag är områdesansvarig för Varberg. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Jacob Sagman
jacob@kungstak.se
0707-67 82 25

Nedan ser du referenser från takarbeten som Kungstak utfört i Varberg.

Referenser i Kungsbacka

Nytt tak på villa i Kungsbacka

★★★★★

Takomläggning på villa. Bytt ut papp, läkt och gjort ny ståndplåt mot fasad. Palema Candor tegelröd panna från Benders.

Kungstak AB har genomfört ett takbyte hos oss sommaren 2021 med ett utomordentligt bra resultat. Hela processen från offert till slutfaktura har hållit en professionell standard. Kungstak AB har varit mottagliga för beställarens argument och önskemål. Tider och kostnader har hållits. Bara det att Kungstak AB har en projektledare, Josefine Svensson, som styr arbetet på plats och ser till att allt material finns framme understryker kvalitetstänkandet. Att sedan avfallscontainern placeras på plywoodskivor för att skydda vår asfaltyta bekräftar bara faktum. Vi är mycket nöjda med Kungstak:s arbete och kan varmt rekommendera dom. Hälsningar, Eva och Hans Jonsson

Fler referenser...

Vilka fördelar finns med gröna tak?

Genom att använda sig av sedum kan du få en mer balanserad temperatur i huset, jämfört med exempelvis tak av plåt eller papptak som lättare drar åt sig värme än gröna tak. Sedumtak minimerar risken för översvämning eftersom växter och gräs tar hand om vatten på ett sätt som andra tak inte gör. Taket absorberar också damm och föroreningar, vilket bidrar till att öka luftkvalitén. 

Fördelarna med gröna tak är många och även om det innebär en del skötsel efter att taken har lagts, uppskattas dess livslängd till mer än dubbelt så lång som för plåttak eller papptak.

Kungstak erbjuder 30 års garanti vid takläggning

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Våra garantier

Vi älskar gröna tak

Hur lägger man ett sedumtak?

Precis som med anläggning av andra tak behöver man ett tätskikt av takpapp som läggs innan sedummattan läggs ut. Förutom tätskiktet måste man lägga ett material som hjälper dräneringen så att inte översvämningar uppstår. En annan sak man inte vill är att dränka växterna som används för sedumtaket. Så länge anläggningen görs på ett korrekt sätt kommer du att ha ett vackert och slitstarkt tak med många av fördelar och som håller länge.

 Hur väljer man rätt växter till ett sedumtak?
 • De ska kunna ta upp vatten bra. Då sedum tillhör fetbladsväxterna är de också bra på att lagra vätska
 • För att inte skada underlaget behöver de ha ytliga rötter och trivas med endast ett tunt lager jord
 • För att inte torka ut eller drunkna behöver de klara värme och fukt bra
 • Sedumväxter är mycket tåliga och klarar vårt klimat bra och är därför en av anledningarna till att de idag pryder många tak i Varberg
  Hur sköter jag mitt nya sedumtak?

  Precis som med gräsmattor kräver även sedumtak kärlek och underhåll. Gödlsar du ditt nya gröna tak håller det sig också prydligt och fint. Genom att eventuellt vattna det under de allra varmaste perioderna kommer taket att hålla sig grönskande. 

  Vi på kungstak har all kunskap som krävs för att lägga vackra sedumtak i Varberg. Boka ett gratis hembesök så undersöker vi om byggnaden passar för just ett sedumtak. Vår kunniga personal har även självklart även kunskap om skötsel och underhåll och ger gärna våra råd och rekommendationer kring detta.

  Vi hjälper dig med takläggning i Göteborg

  Kungstak samarbetar med de bästa

  Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

  För dig som kund såväl som för oss.

   

  Vill du ha hjälp?

  Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!

   Byta tak till ett sedumtak i Varberg?

   Skulle du som många andra idag gå i tankar om ett grönskande nytt tak, ser vi gärna att du hör av dig till oss på Kungstak. Vi har både kunskapen och referenserna som talar om att vi kan vårt jobb som takläggare. Om vi anser att ett grönt tak inte passar för just ditt hus så arbetar vi självklart förutom sedum och naturtak, med alla andra takmaterial. 

   Oavsett vilken typ av tak du vill pryda ditt hus med finns vi på Kungstak alltid nära till hands. Ring oss eller skicka oss ett mail så ser vi till att ge dig det vackraste sedumtak Varberg har att visa upp!