VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Taksanering

Kungstak sanerar ditt tak

Har du ett tak från 50- eller 60-talet är risken stor att du har ett eternittak. Om så är fallet kan vi både gratulera och beklaga. Eternit är ett väldigt hållbart material men när det väl är dags att byta eller utföra sanering för taket gäller speciella regler för sanering. Det finns nämligen många restriktioner kring hanteringen av eternit som innehåller asbest. Reglerna bestämmer vem som får hantera materialet och hur man får göra sig av med det. Många gånger är det därför både enklare och säkrare att anlita en specialist på just taksanering.

 

Har du ett eternittak kan du behöva hjälp med taksanering

Behöver taket bytas ut bör man anlita en erfaren takläggare som kan hjälpa till med att byta ut eternitplattorna mot exempelvis tegelpannor. Ring oss så kommer vi ut och ser till att hjälpa dig hitta den bästa lösningen. Vi har stor erfarenhet av att montera ner eternittak och använder oss av korrekt skyddsutrustning när vi arbetar med materialet.

Vi erbjuder även att köra eternitplattorna till en godkänd slutförvaring och städar noggrant upp efter att arbetet är utfört. Vi hjälper dig sedan att lägga ett nytt, mer miljövänligt tak.

Kungstak är certifierade via arbetsmiljöverket för avlägsning av asbest, vilket ofta görs i samband med byte av tak. Låt oss ta en titt på ditt befintliga eternittak så kan vi lättare säga om det behöver bytas eller om du kan behålla det ytterligare en tid. Med oss får du i så fall istället en säker och trygg sanering av ditt tak.

Vad kan vi göra för dig?

Varför är ett tak som angripits av mossa, lav och alger ett problem?

Taket är husets sköld mot vädrets makter. Det skyddar ditt hus från nederbörd år efter år, vilket gör att det är av yttersta vikt att ditt tak underhålls ordentligt. Påväxter som mossa, alger och lav på taket påverkar inte bara husets utseende, utan även dess skick och värde.

Många vet inte om att det finns påväxt som sliter på taket

Tak som angripits av alger, lav eller mossa kan få problem i längden då de påverkar livslängden på taket. Lavens rötter tränger exempelvis in i pannorna och avger så kallad lavsyra. Denna syra fräter i sin tur på takpannorna vilket leder till att vatten kan ta sig igenom kanalerna som rötterna lämnat efter sig. Under vinterhalvåret fryser vattnet och orsakar frostvittring som kan skada och slutligen spräcka pannorna. Om du inte gör något åt detta kan det leda till fuktskador, genomträngning av vatten, och i slutändan ett betydligt mer kostsamt takbyte. Ofta helt i onödan.

Kungstak sanerar ditt tak
Kungstak erbjuder 30 års garanti vid takläggning

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Våra garantier

Vi gör jobbet enkelt

Högtryckstvätt kan skada ditt tak

När ett tak tvättas med högtryckstvätt tar den inte bort rötterna från påväxten, som sitter inuti själva takpannorna. Det ser snyggt ut för stunden men efter ett tag frodas växtligheten igen. Dessutom kan det höga trycket från vattenstrålen skada ditt tak och ta bort den impregnerade ytbeläggningen. Det kan i sin tur leda till ytterligare påväxt.

Ett annat argument till varför du inte ska tvätta taket med en högtryckstvätt är att vatten trycks in under takpanelerna. Händer detta kan röta i undertaket uppstå efter en tid, om fukten inte torkat och det inte har ventilerats tillräckligt innan hösten kommer.

 

Varför du själv inte ska sanera Eternittak

Förr i tiden var det vanligt att lägga eternittak med asbest, tills det slutet av 70-talet blev förbjudet. Man konstaterade då att de små asbestfibrerna, som frigörs likt damm vid bearbetning av materialet, kan framkalla både lungcancer och magcancer. Detta damm uppkommer när man borrar, slipar, sågar eller på något annat sätt bearbetar material som innehåller asbest, exempelvis just eternittak. Inandning av asbest kan innebära en stor fara för din och andras hälsa.

Eternitskivor är lätta bryta och blir mer bräckliga av både naturens och tidens påverkan. Detta  kan innebära en livsfara när man arbetar på eternittak eftersom risken att trampa igenom eternitskivorna är stor. Det har förekommit olyckor, många med dödliga utgångar, då arbetare inte har använt sig av fallskydd och andra säkerhetsanordningar som är nödvändiga. Därför viktigt att noga tänka igenom valen du gör innan du påbörjar ett arbete med ditt tak på egen hand. Särskilt om du har eternittak.

BOKA HEMBESÖK

Kungstak sanerar ditt tak

Vi är ett företag som har lång erfarenhet av taksanering och underhåll. Vi har rätt försäkringar och säkerhetsanordningar för att utföra saneringar på ett så tryggt och bra sätt som möjligt åt våra kunder. Vi är aktiva i Göteborg, Kungsbacka, Varberg, Mölndal och Borås och erbjuder våra kunder gratis hembesök där vi gör en bedömning av ditt befintliga tak. På så kan vi säga om det behöver saneras, renoveras eller bytas till ett nytt tak. 

Vi sanerar ditt tak

Kungstak samarbetar med de bästa

Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

För dig som kund såväl som för oss.

 

Kungstak finns på flera orter

Våra områden

Kungsbacka

Kungstak utgår från Kungsbacka och har utfört taksanering på västkusten. Se referenser från Kungsbackaområdet här.

Göteborg och Mölndal

Kungstak arbetar med taksanering över hela Göteborgsområdet inklusive Mölndal. Se referenser från Göteborg och Mölndal här.

Borås

Med ett växande intresse för takarbeten från husägare i Borås har Kungstak även utökat verksamhetsområdet österut.

Varberg

Kungstak har sedan starten utfört taksanering i och omkring Varberg.

Vill du ha hjälp?

Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!