VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Solceller i Mölndal

Solceller är positivt både för ekonomin och för miljön då det är ett bra komplement till den ordinarie elförsörjningen. Vi på Kungstak håller oss uppdaterade inom den senaste utvecklingen och kan både installera och reparera solpaneler och soltak. Om du funderar på att byta tak eller lägga nytt kan det vara en mycket bra idé att samtidigt installera solceller. 

Solpaneler är en långsiktig investering som gynnar dig på flera olika sätt. Dels får du en lägre månadskostnad året om, dels höjer det värdet på din bostad.  Du behöver inte heller tänka på skötsel eller underhåll. Varför inte nyttja en yta som inte används till en bra lösning för både dig och miljön?

Vestsolteknik

Kungstak är takentreprenör som brinner för att skapa en trygg hantverkarupplevelse. Tillsammans med Vestsolteknik en del av Vestkyl ser vi till att ni får en trygg och säker installation av era nya solcellsanläggning. I takt med att efterfrågan på förnybar energi ökar så är det uppenbart att det finns ett behov att kunna erbjuda en trygg och säker installation av solceller.

Tillsammans med Vestsolteknik samordnar vi arbetet med takomläggningen och solcellsinstallation så det flyter på smidigt och sömlöst för er som kund. Vi har en dedikerad projektledare som har det övergripande ansvaret för hela projektet och som fasar in Vestsolteknik i projektet när det är aktuellt.

Vad kan vi göra för dig?

Vi installerar solcelleri Mölndal

Går du i tankarna att installera solceller på ditt tak i Mölndal?

Vi vet av erfarenhet att det finns mycket att tänka på när man installerar solceller. Ligger taket mot rätt väderstreck för solceller? Hur kan man installera det så att det blir estetiskt tilltalande och hur säkerställer man att solcellerna inte försämrar takets funktion? Vi har stor erfarenhet av att installera solceller i Mölndal och vi svarar gärna på eventuella frågor. Vi erbjuder även kostnadsfria offerter och hembesök så att du kan få råd och rekommendationer från en takfirma med lång erfarenhet och bred kunskap inom tak.

Jesper är områdesansvarig i Mölndal

BOKA HEMBESÖK

Kan jag hjälpa dig?

Mitt namn är Jesper och jag är områdesansvarig för Mölndal. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Jesper Hallernäs
jesper@kungstak.se
0729- 85 24 68

Kan jag hjälpa dig?

Jesper är områdesansvarig i Mölndal

BOKA HEMBESÖK

Mitt namn är Jesper och jag är områdesansvarig för Mölndal. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Jesper Hallernäs
jesper@kungstak.se
0729- 85 24 68

Nedan ser du referenser från takarbeten som Kungstak utfört i Borås.

Referenser i Mölndal

Svart valmat tak på fin villa

★★★★★

Takomläggning av valmat tak i Lindome. S:T Eriks Mjöbäck svarta ytbehandlade pannor. Ny papp och läkt samt nya taksteg.

Väldigt nöjda. Pris och tidplan hölls perfekt utan att kompromissa på kvaliteten.

Fler referenser...

Hur fungerar det med bygglov för solceller i Mölndal?

Nu behöver du längre inte ha bygglov för att installera solceller på ditt tak. Sedan en tid tillbaka är det helt fritt att installera solpaneler som följer formen på ditt tak. Detta förenklar självklart hela processen avsevärt och du kommer att mötas av betydligt färre problem på din väg att skapa ett mer hållbart hushåll!

Solpaneler levererar solel året om

Solceller producerar el under alla dygnets ljusa timmar och ger högre effekt ju lägre temperaturen är. En del har uppfattningen att solpaneler bara är lönsamt i varmare klimat med mer sol. “Då får man ju mer energi till hushållet”. Forskning säger dock tvärtom. Vårt klimat i Sverige, med kalla vintrar och svalare somrar är idealiskt för att investera i en solcellsanläggning då varmare klimat försämrar effektiviteten i solcellerna. Kort sagt duger våra relativt svala temperaturer alldeles utmärkt för solceller.

Solenergi hela året- även under vinterhalvåret

Under vinterhalvåret blir dagarna kortare med fler molniga dagar. Elproduktionen avtar dock inte bara för att det är molnigt eller att det ligger snö på taket. Solinstrålningen kan vara mycket stark under vinterhalvåret men man brukar säga att mellan mars och oktober är produktionen som högst.

Våra garantier

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Våra garantier

Solceller är ekonomiskt

Ett skräddarsytt soltak

Har ditt tak tillräckligt stor yta åt väst, öst och syd samt relativt fritt från skuggor passar ditt tak troligtvis utmärkt för ett soltak. Det kan vara värt att tänka på att ditt tak ska vara i bra skick innan vi monterar soltaket. Våra paneler har en livstid runt 25 år och därför är det viktigt att taket är i bra hållning. Vi på Kungstak erbjuder därför också genomgående takservice samtidigt som vi ger dig den perfekta lösningen för just dina förutsättningar att installera solceller i Mölndal.

Producera solenergi hemma- Solen är gratis

Solinstrålningen i Sverige är i medeltal 1060 kWh/kvm per år. Ett vanligt villatak fångar ungefär fem gånger mer energi än vad ett hus använder under ett år. Detta innebär att du gör en bra investering långsiktigt, både för kostnaden varje månad, men också för att det är en bra lösning om du vill öka värdet på ditt hus. Installationen av solpaneler är enkel och tar oftast bara 2-3 dagar. Med en app i din smartphone kan du se din elproduktion i realtid och få statistik över tid. Solpanelerna producerar el som är hållbar och på lång sikt kommer du att få tillbaka de pengar du lagt på din investering. Varför inte investera i en långsiktig och trygg elproduktion av solel? Bra för dig, bra för miljön. 

Skatteavdrag för solceller i Mölndal

Det statliga stödet för solceller har ersatts med en skattereduktion, närmare bestämt skattereduktion för grön teknik. Det nya avdraget fungerar ungefär likadant som ROT-avdraget och innebär att du inte längre behöver söka något solcellsbidrag för att påbörja anläggning av solpaneler hemma.

Du som privatperson kan få skattereduktion för kostnaden på arbetet och materialet. Skattereduktionen för grön teknik är upp till 50.000 kr per person och år.

Det nya skatteavdraget är på 15% för investering av solceller och installation. Detta avdrag är redan gjort när du får din faktura från oss. Om du sätter in ett batteri för lagring av din egna elproduktion får du även göra ett avdrag på 50% för detta.

Kungstak- din installatör av solceller i Mölndal

På Kungstak erbjuder vi solcellspaket som passar ditt hus behov. Vi sköter allt från offert till färdigt arbete, vilket gör oss till din kompletta leverantör av både tak och soltak. Ring oss eller skicka ett mail till oss på Kungstak redan idag för att påbörja produktionen av din egen solenergi!

Hur underhåller man en solcellsanläggning?

Solpaneler kräver nästan inget underhåll eftersom att det inte finns rörliga komponenter. De behöver heller inte rengöras tack vara nederbörd och dess lutning. Löv, damm och pollen blåser lätt bort och blir inte liggande. Med andra ord, när vi väl har monterat solpanelerna på ditt tak behöver du alltså inte bekymra dig om underhåll för själva solpanelerna.
Skulle du vilja göra rent dina paneler ska du använda en mjuk trasa eller svamp som inte repar ytan. Kalkbeläggning kan förekomma av kranvatten så använd endast specialtvättmedel och vatten för solpaneler. Men i stort sätt gör naturen jobbet!

Vi hjälper dig med solceller i Mölndal

Kungstak samarbetar med de bästa

Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

För dig som kund såväl som för oss.

 

Vill du ha hjälp?

Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!