VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Vi lägger Sedumtak i Borås

En växande trend som fortsätter att bli större i Sverige är sedumtak, eller gröna tak som det även kallas. Med benämningen gröna tak menar man tak som täcks av levande växter och idag hittar man dessa på alla typer av byggnader, från bostadshus till garage och timmerstugor.

Ett blomstrande sedumtak kan ge ditt hus ett mer livligt utseende. Dessutom har det flera positiva effekter för både miljö och för människor. Gröna tak har en bullerdämpande effekt och isolerar byggnaden bättre mot både värme och kyla. Ett grönt tak bidrar även till att uppta luftföroreningar och damm, vilket vi anser vara en bidragande orsak till att gröna tak har ökat i popularitet den senaste tiden. 

De sedumtak som vi på Kungstak installerar är tåliga, lättskötta och anpassade för vårt nordiska klimat. Sedummattan som vi använder består av flera olika sedumarter. Att växterna som används för att lägga ett grönt tak endast har ytliga rotsystem gör att de klarar sig på endast ett tunt lager jord. Detta gör att taket under inte riskerar att skadas.

Varför välja ett grönt tak?

Ett skäl till att gröna tak förekommer mer i våra städer tros vara att man vill försöka reproducera naturen som den var innan vi människor tog plats och började bygga. Man kan se det som att istället för att byta ut naturen vill man leva mer harmoniskt tillsammans. Gräs och växter som material kan på sikt vara till stor hjälp för att öka livskvaliteten i städer och till att minska klimatförändringar.

Vad kan vi göra för dig?

Boka hembesök

Kan jag hjälpa dig?

Mitt namn är Jacob och jag är områdesansvarig för Borås. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Jacob Sagman
jacob@kungstak.se
0707-67 82 25

Kan jag hjälpa dig?

Boka hembesök

Mitt namn är Jacob och jag är områdesansvarig för Borås. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Jacob Sagman
jacob@kungstak.se
0707-67 82 25

Referenser i Göteborg

Nytt svart tak på villa i Västra Frölunda

★★★★★

Vi har bytt ut taket och bytt rötskadad råspont.
Takpannorna är S:T Eriks Ekeby betongpannor.

Utmärkt utfört arbete. Mycket bra och kontinuerlig kommunikation om hur arbetet fortskred. Bra redovisning av vilka arbeten som skulle utföras i offerten. Stor flexibilitet i att utföra önskemål om tillkommande arbeten. Hela processen och kvaliteten på det slutliga resultatet motsvarade väl våra förväntningar.

Fler referenser...

Vilka fördelar finns med gröna tak?

Sedumtak ger taket längre livslängd, hjälper till att hålla uppe den biologiska mångfalden, och sänker temperaturen i både huset och i närområdet.

Genom att använda sig av sedum kan du få en jämnare temperatur inomhus. Papptak och plåttak drar åt sig betydligt mer värme än gröna tak. Sedumtak minskar också risken för översvämning eftersom växter och gräs tar hand om vatten på ett sätt som andra tak inte gör. Eftersom taket även absorberar damm och föroreningar hjälper de till att öka luftkvalitén och till att skydda takets tätskikt mot exempelvis skadlig UV-strålning.

Fördelarna med gröna tak är många och även om det innebär en del skötsel efter att taken anlagts, ser man på dess livslängd till mer än dubbelt så lång som för ett plåt- eller papptak.

På Kungstak älskar vi utveckling och projekt som är nytänkande och bidrar till att öka livskvaliteten hos både husägare och omgivningen kring det färdiga bygget. Att taket dessutom blommar vackert varje år ser vi på Kungstak som en bonus!

Kungstak erbjuder 30 års garanti vid takläggning

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Våra garantier

Vi älskar gröna tak

Hur går anläggningen av ett sedumtak till?

Innan mattan av sedum läggs ut behöver man precis som för anläggning av andra tak ett tätskikt av takpapp. Utöver tätskiktet behöver man lägga ett material som hjälper för dränering för att inte översvämningar ska uppstå. Man vill inte heller dränka växter som används för sedumtaket. Så länge anläggningen görs på rätt sätt kommer du att ha ett vackert och hållbart tak med mängder av fördelar, som håller betydligt längre än traditionella tak.

Innan mattan av sedum läggs ut behöver man precis som för andra tak lägga ett tätskikt. Dessutom behöver man lägga ett material som hjälper att dränera. Man vill inte dränka växterna som används för sedumtaket. Så länge taket läggs på rätt sätt kommer du att ha ett vackert och hållbart tak med mängder av fördelar för dig som bor i huset och för luften runt huset.

När man ska välja rätt växter till ett sedumtak behöver man tänka på att:

 • För att inte torka ut eller drunkna behöver de klara värme och fukt bra
 • För att inte skada underlaget behöver de ha ytliga rötter och må bra med bara ett tunt lager jord
 • De ska kunna ta upp vatten bra. Då sedum tillhör släktet fetbladsväxter är de bra på att lagra vätska
 • Sedumväxter är mycket tåliga och klarar vårt klimat bra.

  Hur mycket underhåll behöver mitt nya sedumtak?

  Sedumtak behöver kärlek på samma sätt en gräsmatta behöver det. Genom att gödsla ditt nya gröna tak håller det sig fint och genom att vattna det under de varmaste perioderna kommer taket att hålla sig grönt och levande länge.

  På Kungstak har vi all kunskap för att lägga vackra sedumtak i Borås och hjälper dig mer än gärna med eventuella frågor. Genom att boka ett gratis hembesök kan vi komma ut och hjälpa dig med funderingar och se efter om byggnaden passar för just ett sedumtak. Vår kunniga personal har också kunskap om skötsel och underhåll och ger gärna våra egna råd och rekommendationer kring ämnet.

  Vi hjälper dig med takläggning i Göteborg

  Kungstak samarbetar med de bästa

  Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

  För dig som kund såväl som för oss.

   

  Vill du ha hjälp?

  Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!

   Funderar du på att byta tak till ett sedumtak i Borås?

   Vi har professionella  takläggare som kan ge dig de bästa råden och svar på alla dina frågor. Om vi anser att ett grönt tak inte passar för just ditt hem så arbetar vi självklart förutom med sedum och naturtak, med alla andra takmaterial. Oavsett vilken typ av tak du vill pryda ditt hus med finns vi på Kungstak alltid nära till hands. Ring oss eller skicka oss ett mail så ser vi till att ge dig det vackraste sedumtak Borås har att visa upp!

    

   Skulle du som många andra idag gå runt med tanken av ett grönskande nytt tak, ser vi gärna att du hör av dig till oss på Kungstak. Vi har både kunskapen och referenserna som talar för att vi är duktiga på det vi gör. Som takläggare har vi lång erfarenhet och vi värderar utmaningar och nya lärdomar högt.