VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Vi lägger Sedumtak i Göteborg

En växande trend som fortsätter att bli större i Sverige är sedumtak, eller gröna tak som det även kallas. Med benämningen gröna tak menar man tak som täcks av levande växter och idag hittar man dessa på alla typer av byggnader, från bostadshus till garage och timmerstugor.

Ett vackert sedumtak kan ge ditt hem ett mer levande utseende och har flera goda miljöeffekter på både stad och människor. Gröna tak har många fördelar för ditt hus då det skyddar ditt tak, isolerar byggnaden bättre mot både kyla och värme samt fungerar bullerdämpande. Ett grönt tak bidrar även till att absorbera damm och luftföroreningar vilket vi ser som anledningen till att gröna tak har ökat i popularitet de senaste åren.

De sedumtak som vi på Kungstak installerar är tåliga, lättskötta och anpassade för vårt nordiska klimat. Sedummattan som vi använder består av flera olika sedumarter. Att växterna som används för att lägga ett grönt tak endast har ytliga rotsystem gör att de klarar sig på endast ett tunt lager jord. Detta gör att taket under inte riskerar att skadas.

Varför välja ett grönt tak?

Anledningen till att gröna tak blivit allt vanligare i våra städer tros vara att man vill försöka återskapa naturen som den var innan människan tog plats och började bygga. Man kan se det som ett sätt att istället för att byta ut naturen, leva tillsammans med den. Att använda sig av gräs och växter som material kan på sikt vara till stor hjälp för att minska klimatförändringar och öka livskvaliteten i städer.

Sedumtak hjälper till att hålla uppe den biologiska mångfalden, ger taket längre livslängd och sänker värmeutsläppet i närområdet. På Kungstak älskar vi utveckling och projekt som är både nytänkande och bidrar till att öka livskvaliteten hos både husägare och omgivningen kring ett färdigt bygge. Att taket dessutom blommar vackert varje år ser vi som en bonus!

Vad kan vi göra för dig?

Vi lägger gröna tak i Göteborg

Boka hembesök

Kan jag hjälpa dig?

Mitt namn är Marcus och jag är områdesansvarig för Göteborg. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Marcus Bodin
marcus@kungstak.se
0709-35 44 00

Kan jag hjälpa dig?

Boka hembesök

Mitt namn är Marcus och jag är områdesansvarig för Göteborg. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Marcus Bodin
marcus@kungstak.se
0709-35 44 00

Referenser i Göteborg

Nytt svart tak på villa i Västra Frölunda

★★★★★

Vi har bytt ut taket och bytt rötskadad råspont.
Takpannorna är S:T Eriks Ekeby betongpannor.

Utmärkt utfört arbete. Mycket bra och kontinuerlig kommunikation om hur arbetet fortskred. Bra redovisning av vilka arbeten som skulle utföras i offerten. Stor flexibilitet i att utföra önskemål om tillkommande arbeten. Hela processen och kvaliteten på det slutliga resultatet motsvarade väl våra förväntningar.

Fler referenser...

Vilka fördelar finns med gröna tak?

Genom att använda sig av sedum kan du få en jämnare temperatur inomhus då exempelvis papptak eller ett tak av plåt drar åt sig betydligt mer värme än gröna tak. Sedumtak minskar risken för översvämning eftersom växter och gräs tar hand om vatten på ett sätt som andra tak inte gör. Då taket även absorberar damm och föroreningar hjälper de till att öka luftkvalitén samtidigt som det skyddar takets tätskikt mot UV-strålning.

Fördelarna med gröna tak är många och även om det innebär en del skötsel efter att taken har lagts, uppskattas dess livslängd till mer än dubbelt så lång som för plåttak eller papptak.

Kungstak erbjuder 30 års garanti vid takläggning

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Våra garantier

Vi älskar gröna tak

Hur anlägger man ett sedumtak?

Innan mattan av sedum läggs ut behöver man precis som för anläggning av andra tak ett tätskikt av takpapp. Utöver tätskiktet behöver man lägga ett material som hjälper för dränering för att inte översvämningar ska uppstå. Man vill inte heller dränka växter som används för sedumtaket. Så länge anläggningen görs på rätt sätt kommer du att ha ett vackert och hållbart tak med mängder av fördelar, som håller betydligt längre än traditionella tak.

När man ska välja rätt växter till ett sedumtak behöver man se till en del faktorer nämligen:
  • För att inte torka ut eller drunkna behöver de klara värme och fukt bra
  • För att inte skada underlaget behöver de ha ytliga rötter och må bra med endast ett tunt lager jord
  • De ska kunna ta upp vatten väl. Då sedum tillhör fetbladsväxterna är de därför bra på att lagra vätska
  • Sedumväxter är samtidigt mycket tåliga och klarar därför vårt klimat bra och är därför en av anledningarna till att de idag pryder tak runtom Göteborg

Funderar du på att byta tak till ett sedumtak i Göteborg?

Skulle du som många andra idag gå runt med tanken av ett grönskande nytt tak, ser vi gärna att du hör av dig till oss på Kungstak. Vi har både kunskapen och referenserna som talar om att vi är duktiga på det vi gör. Som takläggare har vi lång erfarenhet och vi värderar utmaningar och nya lärdomar högt.

Om vi anser att ett grönt tak inte passar för just ditt hem så arbetar vi självklart förutom sedum och naturtak, med alla andra takmaterial. Oavsett vilken typ av tak du vill pryda ditt hus med finns vi på Kungstak alltid nära till hands. Ring oss eller skicka oss ett mail så ser vi till att ge dig det vackraste sedumtak Göteborg har att visa upp!

Behöver jag underhålla mitt nya sedumtak?

Precis som med gräsmattor kräver även sedumtak kärlek. Genom att gödsla ditt nya gröna tak håller det sig fint och prydligt och genom att eventuellt vattna det under de allra varmaste perioderna kommer ditt tak att hålla sig grönt och levande.

På Kungstak har vi all kunskap för att lägga vackra sedumtak i Göteborg och hjälper dig mer än gärna med eventuella frågor. Genom att boka ett gratis hembesök kan vi komma ut och hjälpa dig med funderingar och undersöka om byggnaden passar för ett sedumtak. Vår kunniga personal har även självklart även kunskap om skötsel och underhåll och ger gärna våra råd och rekommendationer kring detta.

Vi hjälper dig med sedumtak i Göteborg

Kungstak samarbetar med de bästa

Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

För dig som kund såväl som för oss.

 

Vill du ha hjälp?

Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!