VATTENTÄT GARANTI 30 ÅR

Solceller i Göteborg

Solceller är gynnsamt både för ekonomin och för miljön då det är ett bra komplement till den ordinarie elförsörjningen. Vi på Kungstak håller oss uppdaterade inom den senaste utvecklingen och kan både installera och reparera solpaneler och soltak. Om du funderar på att byta tak eller lägga nytt kan det vara en mycket bra idé att samtidigt installera solceller. 

Solpaneler är en långsiktig investering som är positiv på flera olika sätt. Dels höjer det värdet på ditt bostad, Dels får du en lägre månadskostnad året om. Du behöver inte heller tänka på skötsel eller underhåll. Varför inte nyttja en yta som inte används till en bra lösning för både dig och miljön?

Detta kan du förvänta när du väljer Kungstak som installatör av solceller i Göteborg:

  • Lägre elräkningar
  • Egen elproduktion hela året
  • Solpaneler med lång livslängd
  • Förmånliga skatteavdrag
  • Snabb installation

Vad kan vi göra för dig?

Vi lägger solceller i Göteborg

Vestsolteknik

Kungstak är takentreprenör som brinner för att skapa en trygg hantverkarupplevelse. Tillsammans med Vestsolteknik en del av Vestkyl ser vi till att ni får en trygg och säker installation av era nya solcellsanläggning. I takt med att efterfrågan på förnybar energi ökar så är det uppenbart att det finns ett behov att kunna erbjuda en trygg och säker installation av solceller.

Tillsammans med Vestsolteknik samordnar vi arbetet med takomläggningen och solcellsinstallation så det flyter på smidigt och sömlöst för er som kund. Vi har en dedikerad projektledare som har det övergripande ansvaret för hela projektet och som fasar in Vestsolteknik i projektet när det är aktuellt.

 

Funderar du på att installera solceller på ditt tak i Göteborg?

Vi vet av erfarenhet att det finns mycket att tänka på när man installerar solceller. Ligger taket mot rätt väderstreck för solceller? Hur kan man installera det så att det blir estetiskt tilltalande och hur säkerställer man att solcellerna inte försämrar takets funktion? Vi har stor erfarenhet av att installera solceller i Göteborgsområdet och vi ställer gärna upp med att svara på eventuella frågor. Vi erbjuder även kostnadsfria offerter och hembesök så att du kan få råd och rekommendationer från en takfirma med lång erfarenhet och bred kunskap om tak.

Solpaneler är effektiva året om

Solceller producerar el under alla dygnets ljusa timmar och ger högre effekt ju lägre temperaturen är. En del har uppfattningen om att solpaneler bara är lönsamt i varmare klimat med mer sol. ”Då får man ju mer energi till hushållet”. Forskning säger dock tvärtom. Vårt klimat i Sverige, med kalla vintrar och svalare somrar är idealiskt för att investera i en solcellsanläggning då varmare klimat försämrar effektiviteten i solcellerna. Kort sagt duger våra relativt svala temperaturer alldeles utmärkt för solceller.

Elproduktion sker även under vinterhalvåret

Under vinterhalvåret blir dagarna kortare med fler molniga dagar. Elproduktionen avtar dock inte bara för att det är molnigt eller att det ligger snö på taket. Solinstrålningen kan vara mycket stark under vinterhalvåret men man brukar säga att mellan mars och oktober är produktionen som högst.

Jesper är områdesansvarig i Borås

BOKA HEMBESÖK

Kan jag hjälpa dig?

Mitt namn är Jesper och jag är områdesansvarig för Göteborg. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Jesper Hallernäs
jesper@kungstak.se
0729- 85 24 68

Kan jag hjälpa dig?

Jesper är områdesansvarig i Borås

BOKA HEMBESÖK

Mitt namn är Jesper och jag är områdesansvarig för Göteborg. Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Slå en signal till mig redan idag!

Jesper Hallernäs
jesper@kungstak.se
0729- 85 24 68

Nedan ser du referenser från takarbeten som Kungstak utfört i Borås.

Referenser i Göteborg

Nytt svart tak på villa i Västra Frölunda

★★★★★

Vi har bytt ut taket och bytt rötskadad råspont.
Takpannorna är S:T Eriks Ekeby betongpannor.

Utmärkt utfört arbete. Mycket bra och kontinuerlig kommunikation om hur arbetet fortskred. Bra redovisning av vilka arbeten som skulle utföras i offerten. Stor flexibilitet i att utföra önskemål om tillkommande arbeten. Hela processen och kvaliteten på det slutliga resultatet motsvarade väl våra förväntningar.

Fler referenser...

Ett skräddarsytt soltak

Har ditt tak tillräckligt stor yta åt väst, öst och syd samt relativt fritt från skuggor passar ditt tak troligtvis utmärkt för ett soltak. En sak som kan vara värt att tänka på är att ditt tak ska vara i bra skick innan vi monterar soltaket. Dessa paneler har en livstid på runt 25 år och därför är det viktigt att taket är i bra hållning. Vi på Kungstak erbjuder därför också genomgående takservice samtidigt som vi ger dig den perfekta lösningen för just dina förutsättningar att installera solceller i Göteborg.

På kungstak får du 30 års garanti

Våra garantier

Upp till 30 års garanti

När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Upp till 30 års garanti

På kungstak får du 30 års garanti
När du anlitar Kungstak för att lägga nytt tak får du marknadens bästa garantier med vattentät garanti i upp till 30 år.

Våra garantier

Solceller är ekonomiskt

Producera egen el – Solenergi är gratis

Solinstrålningen i Sverige är i medeltal 1060 kWh/kvm per år. Ett vanligt villatak fångar ungefär fem gånger mer energi än vad ett hus använder under ett år. Detta innebär att du gör en bra investering långsiktigt, både för kostnaden varje månad, men också för att det är en bra lösning om du vill öka värdet på ditt hus. Installationen av solpaneler är enkel och tar oftast bara 2-3 dagar. Med en app i din smartphone kan du se din elproduktion i realtid och få statistik över tid.

Fördelar med solpaneler

Solenergi producerar bra med el tack vare ny teknik och ger det bra effekt året om. Om du skulle producera ett överskott av solenergi kan du dessutom sälja din el. Solpanelerna producerar el som är hållbar och på lång sikt kommer du att få tillbaka de pengar du lagt på din investering. Varför inte investera i en långsiktig och trygg elproduktion av solel? Bra för dig, bra för miljön.

Snö och regn underhåller din anläggning

Solpaneler kräver nästan inget underhåll eftersom att det inte finns rörliga komponenter. De behöver heller inte rengöras tack vare nederbörd och dess lutning. Löv, damm och pollen blåser lätt bort och blir inte liggande. Med andra ord, när vi väl har monterat solpanelerna på ditt tak behöver du alltså inte bekymra dig om underhåll för själva solpanelerna.

Skulle du mot förmodan behöva göra rent dina paneler ska du använda en mjuk trasa eller svamp som inte repar ytan. Kalkbeläggning kan förekomma av kranvatten så använd endast specialtvättmedel och vatten för solceller. Men i stort sätt gör naturen jobbet!

Bygglov för solceller i Göteborg

Tidigare var det ett krav att ha bygglov för att göra en installation av solceller på ditt tak. Så är det inte längre. Sedan en tid tillbaka är det helt fritt att installera solpaneler som följer formen på ditt tak. Detta förenklar självklart hela processen avsevärt och du kommer att mötas av betydligt färre problem på din väg att skapa ett mer hållbart hushåll!

Kungstak- din leverantör av solceller i Göteborg

På Kungstak erbjuder vi solcellspaket som passar ditt hus behov. Vi sköter allt från offert till färdigt arbete, vilket gör oss till din kompletta leverantör av både tak och soltak. Ring oss eller skicka ett mail till oss på Kungstak redan idag för att påbörja produktionen av din egen solenergi!

Skatteavdrag för solceller i Göteborg

Det statliga stödet för solceller har ersatts med en skattereduktion, närmare bestämt skattereduktion för grön teknik. Det nya avdraget fungerar ungefär likadant som ROT-avdraget och innebär att du inte längre behöver söka något solcellsbidrag för att påbörja anläggning av solceller hemma.

Som privatperson kan du få skattereduktion för kostnaden på arbetet och materialet. Skattereduktionen för grön teknik är upp till 50.000 kr per person och år.

Det nya skatteavdraget är på 15% för investering av solceller och installation. Detta avdrag är redan gjort när du får din faktura från oss. Om du sätter in ett batteri för lagring av din egna elproduktion får du även göra ett avdrag på 50% för detta.

Vi lägger solceller i Göteborg

Kungstak samarbetar med de bästa

Att vara leverantör och partner till oss på Kungstak innebär att man behöver leva upp till samma höga krav som vi ställer på oss själva avseende kvalitet, noggrannhet och leveranssäkerhet. Därför samarbetar vi bara med leverantörer som inger trygghet genom hela ledet.

För dig som kund såväl som för oss.

 

Vill du ha hjälp?

Enkla eller svåra frågor, projekt på gång eller offertförfrågan. Skicka ett meddelande så svarar vi!